Hem Tarih Hem Doğa Zarar Gördü - antalyamiz.com

Hem Tarih Hem Doğa Zarar Gördü

Perge Antik Kenti'nde sabah saatlerinde çıkan yangın söndürüldü. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, yangının ciddi bir zarar vermediğini belirterek, yangının kasıtlı çıkarılmış olabileceği iddialarının araştırıldığını söyledi. Vali Yüksel, Antalya'nın meteorolojik açıdan hassas bir döneme girdiğini ve vatandaşların yeşilin korunması için daha duyarlı olmalarını istedi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, yangının antik kentin doğu ve batı kesimlerinde aynı anda çıktığını ve iki hektarlık alanda tahribata neden olduğunu belirtti. Kurtulmuşlu, yangının kasıtlı çıkarılmış olma ihtimali üzerinde durduklarını ifade etti. Yangına 30 orman işçisi, 2 helikopter, 2 arozöz, jandarma ve çevre belediye itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini kaydeden Kurtulmuşlu, antik kentte ciddi anlamda zarar olmadığını ancak kentin içindeki iki hektarlık çalılık alanın tamamen yandığını belirtti.

Perge Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını yürüten ekibin başkanı, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu, yangın nedeniyle tarihi eserlerde meydana gelen tahribatın araştırıldığını söyledi. Abbasoğlu, "Şanslıyız ki alevler kentin merkezi noktasını sıyırdı; sütunlu cadde, kale harabeleri, tiyatro gibi bölümlerde ciddi bir hasar yok ama çalılıklar içinde kalan kalıntılarda tahribat var" dedi.

Yangında tarihi kalıntıların yanı sıra doğanın da büyük zarar gördüğünü belirten Abbasoğlu, "Maalesef birçok hayvan zarar gördü. Kuş yuvaları zarar gördü. Hem tarihimiz yandı, hem doğamız zarar gördü" diye konuştu. Vali Yüksel, yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir helikopterle antik kent üzerinde incelemelerde bulundu.

18 Eylül 2004 | Antalya Merkez | 3631 kez okundu | 0 kez tavsiye edildi | Kaynak: Bilinmiyor
Yorum Ekle
Benzer Haberler
antalyamiz.com -
Sıçan Adası
devamı
antalyamiz.com -
Hıdırlık Kulesi (Hadrianus Kulesi)
devamı
antalyamiz.com -
Bir Savaşın Şahidi : Fransız (Sosyete) Batığı
devamı
antalyamiz.com -
Tunç Dağı (2649 m.)
devamı
antalyamiz.com -
Kesik Minare Camii
devamı
antalyamiz.com -
39. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Geri Sayım
devamı
antalyamiz.com -
Kaplumbağa Cenneti : Malezya'nın Sipadan Adası
devamı
antalyamiz.com -
Karaalioğlu Parki İçin Proje Yarışması
devamı
antalyamiz.com -
Saklıkent`te Tur Kayağı Eğitimi
devamı
antalyamiz.com -
Uzakdoğu Harikası Malezya
devamı
antalyamiz.com -
Altın Portakal sahiplerini buldu
devamı
antalyamiz.com -
Antalya`nın Simgeleri Işıklandırılacak
devamı
antalyamiz.com -
Kale İçi ve Yat Limanı
devamı
antalyamiz.com -
Akdeniz´in İncisine Beton Bent Benzetmesi
devamı
antalyamiz.com -
Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Bir Müzik ve Dans Resitali
devamı