Akseki'ye Bağlı Kuyucak Beldesindeki Suini Mağarası İlgi Bekliyor - antalyamiz.com

Akseki'ye Bağlı Kuyucak Beldesindeki Suini Mağarası İlgi Bekliyor

Kuyucak Belediye Başkanı Dursun Hamdi Öz, beldenin hemen yanındaki Suini Mağarası'nı kendi imkanlarıyla ışıklandırdıklarını, ancak bu çabaların yetersiz kaldığını ve mağarayı turizme açamadıklarını belirtti. Suini Mağarası, Manavgat Irmağının ilk çıkış noktası olup, ırmağı besleyen ana su kaynaklarından biridir. 191 metre uzunluğundaki mağarada göller ve şelaleler oluşturan belirgin akışlı bir yer altı deresi bulunmaktadır ve mağarada damla taş oluşumları yaygındır.

Öz, Suini Mağarası hakkında şu bilgileri verdi:
"Mağarada üç gölet var. Kendi imkanlarımızla mağaraya 80 metre civarında elektrik döşedik. Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) yetkililerinin yaptığı araştırmalara göre mağaradaki göletler üçer metre derinliğinde ve üçer metre genişliğindedir. Beş yıldır yaptığımız çalışmalar ve projelerimize rağmen bir sonuç alamadık. Mağaranın sadece başlangıcındaki 50-60 metrelik bölüme girilebiliyor, ancak mağara 140-150 metre daha devam ediyor. Doğal olarak soğuk hava deposu gibi olan mağarada atalarımız eskiden tulum peynirlerini ve yağlarını saklarmış. Burada depolanan peynir, soğuk hava deposunda tutulanlardan daha lezzetli olur."

Öz, şu sıralar mağarayı günlük 40-50 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, mağaranın tamamının aydınlatılması halinde ziyaretçi sayısının artacağını ve turizmin önemli unsurlarından biri haline geleceğini söyledi. Belediyenin mağarayı turizme açacak imkanının olmadığını, Özel İdare ve diğer resmi kurumlardan katkı sağlayamadıklarını ifade eden Öz, yetkililerin bu mağarayı göz ardı etmemesini diledi.

29 Ağustos 2008 | Akseki | 4807 kez okundu | 0 kez tavsiye edildi | Kaynak: Bilinmiyor
Yorum Ekle
Benzer Haberler
antalyamiz.com -
Antalya Akseki`de 800 Yıllık Düğmeli Evlere Turist İlgisi Var
devamı
antalyamiz.com -
Akseki`dede kilim dokumacılığı tarihe karışıyor
devamı